Aad: "Ik vind vrijwilligerswerk leuk om te doen. Door een lekkere wandeling in de wijk ben je in beweging"

Aad van der Hoeven uit Vlaardingen, voormalig journalist bij de Haagse Courant, is inmiddels 72 jaar en zet zich al meer dan tien jaar vrijwillig in voor de wijkkrant de Babber. Daarnaast is hij meer dan een jaar geleden door de toenmalig wijk coördinator verzocht om ook bij de nieuwe wijkkrant Holy te helpen. Daar is hij sinds vorig jaar bureauredacteur én bezorger voor een deel van de wijk.

Zelf vindt hij het niet heel bijzonder, maar gezien het feit dat Aad door hartproblemen is gestopt met heel actief te fietsen (wat hij voorheen veel deed), is het wel degelijk bijzonder. Aad: ‘ik doe het gewoon, omdat ik het leuk vind om te doen, je komt even buiten en je beweegt een beetje. Ik doe het bezorgen overigens ook voor de Babber.’ En zo loopt Aad nog steeds één keer in de twee maanden voor de Holy door de wijk om te zorgen dat de krant door de brievenbus glijdt. ‘Ik vind vrijwilligerswerk leuk om te doen, en het is alleen maar extra mooi dat het raakvlak heeft met mijn oude beroep.’

Een wijkkrant valt natuurlijk niet vanzelf op de deurmat. Daarom hebben wij als wijkkrant Holy mensen als Aad keihard nodig. Dus wil jij de wijk het laatste nieuws brengen en wandel je graag door de wijk? Wij zoeken enthousiaste bewoners, die de wijkkrant rond willen brengen in een aantal straten van de wijk, zodat het nieuws ook echt bij alle bewoners in heel de wijk Holy terecht gaat komen.

Het bezorgen kost je slechts twee tot maximaal vijf uur per twee maanden. Je kunt jouw bijdrage leveren op het moment dat het jou het beste uitkomt (mits het binnen een week is na het uitkomen van de krant). Bijkomende voordelen zijn dat het ervoor zorgt dat je iets kunt betekenen voor de wijk, dat je door een lekkere wandeling door de wijk in beweging bent en dat je er lekker even uit kunt.

Bent of kent u een enthousiaste inwoner die net als Aad de wijkkracht willen bezorgen en zo ook in beweging zijn? Stuur dan een berichtje naar wijkkrantholy@gmail.com

Foto

Aad: