Samen buiten bewegen

Intensiteit:

Buiten bewegen maakt dat je energie krijgt om actief te blijven. Vlaardingen kent mooie plekken om buiten te bewegen. Denk aan een wandeltocht in de Broekpolder, op de fiets door park ‘t Nieuwelant, spieroefeningen doen in de beweegtuin bij Marnix, maar ook een ommetje door parkjes in de wijk.

Het netwerk van Gezond oud worden in Vlaardingen laat u graag ervaren hoe u buiten op deze plekken kunt bewegen. Daarom worden op verschillende locaties beweegactiviteiten aangeboden. 

 • Rivierzone, op het pleintje aan de Maasboulevard
  Tijdstip: donderdag 10.00-11.00 uur
  Wat u gaat doen: Verschillende beweegoefeningen en/of spelvormen in de buitenlucht. In het geval van slecht weer, is er een binnenruimte beschikbaar. Voor wie wil, kan er na de tijd een kopje thee of koffie gedronken worden in de Bolder (€0,50 voor een kopje koffie, €0,40 voor een kopje thee).
  Door wie: Het Weeshuis Fysiotherapie
  Prijs: de eerste 12x zijn gratis (t/m 20 december)
  Aanmelding: U kunt zich rechtstreeks bij het Weeshuis aanmelden door een mailtje te sturen naar info@fysiotherapiehetweeshuis.nl of te bellen naar 010 248 01 28.
 • Park ‘t Nieuwelant, bij het Calisthenics park
  Tijdstip: donderdag 13.30-14.30 uur 
  Wat u gaat doen: Verschillende oefeningen en/of spelvormen. Er wordt aandacht besteed aan o.a. balans, coördinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen. Voor wie wil, kan er na de tijd een kopje thee of koffie gedronken worden bij de Buurtvrouw (€0,50 per kopje).
  Door wie: Anouk den Oudsten en Tess Groenhorst, Fernhout Fysiotherapie
  Prijs: €3,50 per persoon per keer. €30,- voor een 10-strippenkaart. 
  Aanmelding: U kunt zich rechtstreeks bij Fernhout Fysiotherapie aanmelden door een mailtje te sturen naar info@fernhoutfysiotherapie.nl of te bellen naar 010-4748200. 
 • Beweegtuin Marnix
  Tijdstip: woensdag 9.00-10.00 uur 
  Wat u gaat doen: In het eerste deel van 20-30 minuten doen we gezamenlijk oefeningen, waaraan iedereen op eigen niveau mee kan doen. De oefeningen zijn voornamelijk gericht op de versterking van de benen en verbetering van de balans. Voor degenen die dat kunnen en willen, is er na het eerste deel de mogelijkheid de activiteit voort te zetten met een wandeling van 20-30 minuten. U krijgt na de tijd een kopje koffie/thee aangeboden.
  Door wie: Steven Schildmeijer, Argos Zorggroep
  Prijs: €3,50 per persoon per keer. U kunt betalen met een 10-strippenkaart. Met een Argos Servicepas profiteert u van voordelen. 
  Aanmelding: U kunt zich rechtstreeks bij Argos Zorggroep aanmelden via het formulier op hun website of te bellen naar 010-4278390.
De activiteiten zijn voor 55+’ers uit Vlaardingen. Iedereen kan meedoen, ook als bewegen minder soepel verloopt. U wordt tijdens de activiteiten professioneel begeleid.
Instromen is op elke locatie, op ieder moment mogelijk.

Details

Waar: Rivierzone, Park ‘t Nieuwelant, Beweegtuin Marnix en Holy

Wanneer: Rivierzone: vanaf 4 okt. donderdag 10.00-11.00 uur 

Park 't Nieuwelant: donderdag 13.30-14.30 uur

Beweegtuin Marnix: woensdag 9.00-10.00 uur

Prijs: Zie de beschrijving hiernaast

Aanbieder: Netwerkpartners van Gezond oud worden in Vlaardingen

Contact: 010 – 31 32 778

Netwerkpartners van Gezond oud worden in Vlaardingen