Elly vertelt over Jeu de Boules Club Vlaardingen: "Voor ieder wat wils"

Evenals vele Vlaardingers fietst Elly Sjollema regelmatig door de Broekpolder, langs de accommodatie van Jeu de Boules Club Vlaardingen aan de Watersportweg nummer 7. “Op een keer dachten mijn partner en ik; we gaan gewoon eens kijken. We liepen binnen en konden meteen meedoen.” Dat is inmiddels 6 jaar geleden. “Het spel jeu de boules is gewoon hartstikke leuk, het oubollige imago is echt onterecht”.

Elly liep altijd hard maar toen dat niet meer ging zocht ze een alternatief. “Het is nu eenmaal lekker om in beweging te zijn. Jeu de boules is fysiek minder zwaar dus dat is voor mij goed te doen. Tegelijk loop je tijdens het boulen heel wat af.” gaat Elly verder. “Ik zou eigenlijk eens een stappenteller mee moeten nemen tijdens een wedstrijd!”

Het ‘een keertje meedoen’ draaide er bij Elly op uit dat ze inmiddels regelmatig meedoet aan wedstrijden. En daar ervaart ze dat het oubollige imago dat jeu de boules heeft niet klopt. “Tijdens wedstrijden zijn er deelnemers van 12 tot 80 jaar oud.” Het is een technisch en tactisch spel; “je hebt verschillende technieken om een boule te gooien en je moet bijvoorbeeld goed kijken hoe je gaat verdedigen. Net zoals dat tennis niet ‘even een bal over het net slaan is’, is jeu de boules meer dan zomaar ‘een bal gooien’.”

Meedoen aan wedstrijden is overigens geen verplichting voor de leden van Jeu de Boules Club Vlaardingen. “Die keuze mag je zelf maken” licht Elly toe. “We hebben vaste speelavonden op dinsdag en donderdag. Dan is het wedstrijd- en competitie element wat belangrijker.” Op de vaste speelmiddagen woensdag, vrijdag en zondag worden er ook partijen gespeeld maar dan gaat het met name om de gezelligheid. ”Zo is er dus voor ieder wat wils.”

“En iedereen is van harte welkom om een keer te komen kijken of mee te doen” vervolgt Elly. Je kunt alleen of samen komen, dat maakt niet uit. Iedereen speelt met en door elkaar: “Alle boules gaan in een zak, vervolgens worden ze er een voor een uit gehaald om de teams samen te stellen.” Je hebt dus geen vaste teams of koppels. “En boules hebben we voor de eerste paar keer te leen.”

“Ik heb zelf ervaren dat je hier met open armen wordt ontvangen” zegt Elly. “De sfeer is goed, het is gezellig. Met 44 buitenbanen en 12 binnenbanen is er altijd plek. Ze raadt iedereen aan om eens bij Jeu de Boules Club Vlaardingen langs te komen en het boulen te ervaren; “van thuis zitten wordt je niet vrolijk, hier ben je onder de mensen en kun je je ei kwijt. Mij verveelt het in ieder geval ook na 6 jaar nog niet!”

Een keer een kijkje nemen bij Jeu de Boules Club Vlaardingen? U bent welkom op een vaste speelmiddag (woensdag, vrijdag of zondag) of speelavond (dinsdag of donderdag) aan de Watersportweg 7. Iedereen speelt dan met en door elkaar. Er zijn dus geen vaste teams of koppels en iedereen kan meedoen. Of kijk voor meer informatie op de website www.jbcvlaardingen.nl

Foto

Elly vertelt over Jeu de Boules Club Vlaardingen: