Beweeg mee met Ger en Jannie tijdens Samen buiten bewegen 55+

Argos Zorggroep organiseert iedere woensdagochtend een gezellige beweegactiviteit voor 55 plussers bij Marnix Revalidatiecentrum voor Ouderen in Vlaardingen, onder begeleiding van beweegcoach Steven Schildmeijer. De activiteiten zijn geschikt voor actieve-, maar ook voor minder actieve 55 plussers.

Het programma bestaat uit twee delen. In het eerste deel van 20 à 30 minuten doen we gezamenlijk oefeningen, waaraan iedereen op eigen niveau mee kan doen. De oefeningen zijn voornamelijk gericht op de versterking van de benen en verbetering van de balans. Die twee samen zorgen er voor dat de kans op vallen veel kleiner wordt. Voor degenen die dat kunnen en willen, is er na het eerste deel van het programma nog de mogelijkheid de activiteit voort te zetten met een wandeling van 20 tot 30 minuten.

Ger en Jannie van der Borden, twee enthousiaste deelnemers, nodigen u van harte uit om deel te nemen!

Ger (67): “We zijn begonnen met Samen buiten Bewegen naar aanleiding van een advertentie in de krant. Ik bewoog na een tweetal heupoperaties waarbij het herstel niet vlekkeloos verliep veel te weinig. Mijn vrouw en ik besloten ons aan te melden. Thuis kwam het er steeds niet van om meer te bewegen, maar nu hebben we een doel. Als iemand nu op woensdagochtend wil afspreken dan kan dat niet. We gaan sporten.” Jannie (62): “Ik ging eigenlijk alleen mee om mijn man te motiveren, maar ik merk echt dat ik er met mijn reuma zelf ook baat bij heb. Ik beweeg nu veel soepeler.”

Ger: “We beginnen altijd met een half uur oefeningen onder begeleiding van Steven. Daarna gaan we wandelen in twee groepen, een wat snellere groep en een groep die in een langzamer tempo loopt. En behalve het bewegen is het contact ook heel leuk. Na afloop drinken we met zijn allen koffie.” Jannie: “We blijven best lang hangen bij de koffie, maar we hebben ook gewoon een klik met de groep. En Steven moeten we niet vergeten natuurlijk, die begeleidt ons ook heel leuk.”

Jannie: “Het is jammer dat niet meer mensen dit doen en we hopen dat we op deze manier mensen kunnen motiveren. In ons groepje zit een 80-jarige waarmee ik optrek. Zij beweegt meerdere keren per week en het is zo leuk om te zien hoe goed zij met ons mee komt. Dan denk ik, zo wil ik ook wel 80 worden. Zij is het schoolvoorbeeld van hoe belangrijk het is om in beweging te blijven.” Ger: “Het heeft effect, ik kan nu weer veel beter uit de voeten. Ook thuis beweeg ik makkelijker en ben ik meer gaan doen, zo gaan we ook weer samen fietsen.”

Wilt u ook meedoen met samen buiten bewegen? Dat kan!

Hoe vaak?
Eenmaal per week op de woensdagochtend, maar u krijgt van ons ook eenvoudig uit te voeren oefeningen voor thuis. Zo werkt u thuis ook aan een betere balans en conditie.

Waar en wanneer?
Iedere woensdagochtend bij Marnix Revalidatiecentrum voor Ouderen aan de Marnixlaan 5 in Vlaardingen van 09:00 tot 10:00, instromen is op ieder moment mogelijk!

Kosten
De beweegactiviteit kost 3,50 euro per keer, inclusief koffie of thee. Betalen kan met een 10-strippenkaart, verkrijgbaar bij de receptie van Marnix. U kunt zich aanmelden via de agenda op de website www.argoszorggroep.nl of door te bellen naar 010 427 83 90.
Bekijk hier ook de beweegactiviteit op deze website van Gezond oud worden in Vlaardingen.

Foto

Beweeg mee met Ger en Jannie tijdens Samen buiten bewegen 55+