Lenie

Sinds een aantal weken meldt zij zich elke vrijdag om 9:30 bij Sportcentrum De Polderpoort. Daar wacht trainer Hanno Sterk, vaak samen met zijn vrouw, de wandelaars op, om ze vervolgens mee te nemen voor een stevige wandeling door de polder. Ze moest eerst maar eens kijken of het wat voor haar was, maar inmiddels is Lenie verslingerd!

“Toen mijn buurvrouw een keer was geweest werd ik nieuwsgierig. Zou dat ook wat voor mij zijn?” Lenie wandelde al regelmatig alleen, maar stopte dan onderweg om mooie foto’s te maken, want dat is een van haar hobby’s. “Maar met de wandelclub is het echt een workout! De trainer stippelt een route uit van zo’n 7km en in pittig tempo wandelen we met elkaar door de prachtige natuur. Onderweg doen we zelfs nog oefeningen zoals squats, hartstikke goed voor je.”

De creatieve Lenie vindt het maar onterecht dat wandelen zo’n suf imago heeft. “Mensen denken alleen aan van die grove wandelschoenen en saaie kleding, maar wij lopen in de polder heerlijk op onze sneakers. Het is goed voor je conditie en het heeft weinig impact dus het is prima voor je gewrichten.”

Het begon om een paar kilootjes kwijt te raken, maar Sterk Lopen brengt haar zo veel meer dan dat. “Ik ben niet echt een ‘clubjesmens’, maar ga wél elke week naar de wandelclub. Omdat het leuk is en omdat ik graag wil. Het is gezellig en laagdrempelig, ideaal voor mensen die zich niet vast willen leggen aan (dure) sportschool bijvoorbeeld. Ik deed voorheen alles maar kort, maar wandelen is echt een blijvertje!”

Bekijk hieronder ook het VLD Beweeg Mee filmpje met Lenie: 

Foto

Lenie