Powerwalking

Intensiteit:

Powerwalking is een stevige vorm van wandelen. Bij Powerwalking wordt géén gebruik gemaakt van stokken (Poles). Door de armen in een hoek van 90 graden vanuit de schouders te bewegen wordt romp-rotatie voorkomen (zwenken van de romp). Door de juiste rechter-arm linker-been linker-arm rechter-been beweging met de armen gebogen in een hoek van 90 graden wordt (Power) snelheid ontwikkeld. De spieren in de schouders, rug, onderrug en buik worden bij deze beweging tijdens het lopen extra geactiveerd en versterkt.

Dus je traint niet zoals bij hardlopen de benen alleen, maar ook het bovenlichaam (de Core), waarbij nog komt dat de knie, enkel en heupgewrichten bij Powerwalking veel lichter worden belast dan bij het hardlopen.

Het is een toegankelijke, afwisselende bewegingsvorm die ook zeer geschikt kan zijn als herstel- of revalidatietraining. 

Alvorens je aan te melden als deelnemer/lid van onze groep, bieden we de mogelijkheid om met Powerwalking kennis te maken en één week met onze groep mee te lopen. Hiervoor kun je jezelf vooraf aanmelden bij de trainer.

Alhoewel Powerwalking een laagdrempelige sport kan worden genoemd, moet je minstens een half uur stevig kunnen wandelen.
Een training bestaat uit een warming-up met oefeningen gevolgd door loopscholing, een kern en een cooling down en duurt ongeveer 1 uur en 15 min.
Schoenen: Sportschoenen met dempende hak/zool of lage wandelschoenen.
Kledingadvies: Ademend en 's winters reflecterend hesje of reflecterende jas of jack.

Details

Waar: Wij verzamelen/starten in het sportcafé van de Polderpoort, Watersportweg 11a in Vlaardingen, of op een andere locatie zoals aangegeven op ons actuele trainingsschema.

Wanneer: maandag : 19.00 - 20.15 uur
woensdag : 19.00 - 20.15 uur
zaterdag : 09.00 - 10.15 uur (vrije groepswandeling)

Prijs:

Aanbieder: AV Fortuna

Contact: https://www.avfortuna.nl/index.php?page=Email&email_md5key=487e2f6a8035aa574d1f2602f9d3bfb6&email_to_name=Trainer%20Power%20Walking&sidh=610d0f2f127f6824aa493bd7c8dda104&returnpage=Weg_Powerwalking&sid=1

AV Fortuna