Senioren fitheidsonderzoek

Intensiteit:

Het Senioren Fitheidsonderzoek is een initiatief van Vlaardingen in Beweging, Frankenlandgroep, Zonnehuisgroep, Argos zorggroep, Sportcentrum Vlaardingen en Polderpoort. Aanleiding is dat de bevolking in Vlaardingen van 55+ niet voldoet aan de beweegnorm (NNGB). Vlaardingen scoort 42% ten opzichte van het landelijke gemiddelde van 62%.

De doelgroep van 55+ geeft aan dat het specifiek aanbod gemist wordt. Het gaat dan vaak om een sportaanbod met een lagere intensiteit en meer persoonlijke begeleiding. 

WAT GAAN WIJ DOEN?
Middels het Senioren Fitheidsonderzoek gaan wij aantonen dat 2 x keer per week beweging gedurende 4 weken met een lagere intensiteit direct positieve gevolgen heeft op uw gezondheid. Uiteraard vindt dit onderzoek plaats onder deskundige begeleiding. 

WAT VERWACHTEN WIJ VAN U?
Wij verwachten van u de komende 4 weken dat u 2 keer per week komt bewegen onder begeleiding bij het Sportcentrum Vlaardingen.

Alle deelnemers van het onderzoek krijgen voor de deelnamebijdrage van 20 euro een uitgebreide fitnesstest aan het begin van het onderzoek. Aan de hand van deze fitnesstest wordt een persoonlijk trainingsprogramma samengesteld met gedetailleerde instructies waarbij wij verwachten dat u minimaal 1 keer per week hieraan deelneemt. Daarnaast zullen wij u 1 keer per week door middel van een small group training begeleiden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld yoga of een circuittraining. Totaal wordt er van u verwacht dat u minimaal 2 keer per week komt sporten. Komt u 8 keer in 4 weken dat ontvangt u uw bijdrage van 20 euro retour. De laatste training sluiten we af met een eindtest en krijgt u uitgebreid advies en tips om gezond ouder te worden.

Details

Waar: Sportcentrum Polderpoort (Watersportweg 11) en Sportcentrum Vlaardingen (Zwanensingel 9)

Wanneer: Op afspraak

Prijs: €20,- (Komt u 8 keer in 4 weken dat ontvangt u uw bijdrage van 20 euro retour)

Aanbieder: Sportcentrum Polderpoort en Sportcentrum Vlaardingen

Contact: info@gezondvlaardingen.nl/ 010 - 474 65 65

Sportcentrum Polderpoort en Sportcentrum Vlaardingen