Dick, Trix en Metta bewegen samen met veel plezier in de buitenlucht

Samen met andere leeftijdsgenoten gaan ze het sportveld rond. De een tilt de benen hoog op, de ander wandelt rustig. Tijdens de training is er veel interactie: in tweetallen oefeningen doen of spelletjes. Zo ontmoeten mensen elkaar, blijven ze fysiek en mentaal fit en hebben veel plezier samen.

Trainen op eigen niveau
''Iedereen traint op zijn eigen niveau'', aldus fysiotherapeut Robin den Breems, die de training begeleidt. ''Het is een combinatie van kracht, stabiliteit en conditie. We trainen vooral de benen, want dat is het eerste waar mensen last van krijgen als ze ouder worden. Als ze niet bewegen, gaan ze soms zo rap achteruit. Ze zijn er dan ook op gebrand elke week te blijven komen.'' En als iemand er een paar weken niet is, dan wordt deze gebeld. ''Het is ook een beetje sociale controle.''

Dick vindt het belangrijk om mobiel te blijven. Hij merkte dat hij stijf werd, doordat hij lange tijd niks had gedaan. De stijfheid is nu weg en hij is veel mobieler geworden. ''In eerste instantie dacht ik ook dat ik het niet nodig had, maar ik merk nu toch wel verbetering. Ik kan weer veel makkelijker bewegen en spelen met mijn kleinkinderen.''

Ook de 64 jarige Trix merkt dat het beter met haar gaat. Haar uithoudingsvermogen en conditie zijn verbeterd, waardoor het fietsen en wandelen nu veel beter gaat. Tochtjes maken is nu veel leuker geworden en dat was normaal iets waar ze geen plezier uit haalde. ''Via Samen buiten bewegen van Gezond oud worden in Vlaardingen i.s.m. Fernhout Fysiotherapie ben ik begonnen met Golden Sports en gebleven. We hebben zoveel lol met elkaar en tijdens de spellen hebben we toch nog iets van een competitie waar iedereen op zijn eigen niveau aan mee kan doen.”

Onder de mensen zijn
Golden Sports richt zich op thuiswonende senioren tussen 65 en 90 jaar met lage en middeninkomens. We sluiten niemand buiten. Want iedereen kan zich eenzaam voelen. Hoe ouder je wordt, hoe lastiger het is om je netwerk uit te breiden. Het vergroten van sociale contacten is een belangrijk doel van GoldenSports.

''Ik heb twee jaar geleden een hartoperatie gehad en onlangs een griepje” '' vertelt Metta (79) vanaf een bankje langs de kant van het veld. ''Rennen lukt even niet, dan kom ik in ademnood. Dus ik doe het rustig aan. Ik doe wat ik kan, dat weten ze. Hier word je nooit uitgelachen.'' Even later doet ze alweer mee met de oefeningen en het afsluitende potje voetbal. ''Ik vind het heel gezellig, zo onder de mensen zijn. En je doet ook nog wat, onder professionele begeleiding.''

Professionele begeleiding
De trainingen worden gegeven door fysiotherapeuten en zijn dus ook bij te wonen als er lichamelijke klachten aanwezig zijn. De fysiotherapeut zorgt ervoor dat iedereen op zijn/haar niveau beweegt met plezier. Door het aanbieden van spelvormen vliegt de tijd voorbij en heeft men nauwelijks in de gaten hoe gezond zij bezig zijn!

Wat is er nu fijner dan gezond oud worden, in de buitenlucht, met een gezellige groep leeftijdsgenoten?

Iedere les begint met een warming-up alvorens er wordt begonnen met kracht- en conditietraining. Ook wordt er aandacht besteed aan balans, coördinatie en lenigheid. Na deze oefeningen wordt alles bij elkaar gebracht in een leuk (bal)spel. De trainingen zijn voor ieder niveau geschikt!

Na afloop wordt er onder het genot van een bakje koffie en thee nog gezellig gepraat en gelachen. De trainingen gaan het gehele jaar door, zomer en winter, met uitzondering van de feestdagen.

Enthousiast geworden?
Kom gerust eens langs en doe een keer GRATIS mee! De andere lessen in juni betaalt u €1,- ipv €4,- per keer.

De trainingen van de Golden Sports worden gegeven op:

  • Maandag 10.30 uur – 11.30 uur bij VV Zwaluwen, Zwaluwenlaan 500 in Vlaardingen
  • Dinsdag 10.30 uur – 11.30 uur bij Hermes in Schiedam
  • Donderdag 10.30 uur – 11.30 uur bij VV Zwaluwen, Zwaluwenlaan 500 in Vlaardingen
Kijk hier voor meer informatie.

Foto

Dick, Trix en Metta bewegen samen met veel plezier in de buitenlucht