Sportief wandelen

Intensiteit:

Wilt u beginnen met een sportieve manier van bewegen of wellicht opnieuw beginnen? Dan voorziet SterkLopen in deze behoefte.

Sportief Wandelen is wandelen maar dan op een sportievere manier dan zomaar een stukje wandelen. Er wordt stevig door gewandeld maar wel op een niveau dat een gesprek voeren goed te doen is.
Wanneer je nu 16 jaar of 55+ bent, deelnemen kan iedereen doordat het sportief wandelen een veilige manier van bewegen is. Het is voor iedereen die aan zijn of haar fitheid wil werken de ideale activiteit.
Door de professionele begeleiding en een verantwoorde trainingsmethodiek biedt het meer dan het gewone wandelen.
Samen trainen is gezellig en is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie.
 
Door op een verantwoorde wijze te trainen is bij Sportief Wandelen de kans op blessures gering. De trainingen nemen ongeveer 75 minuten in beslag en zijn gevarieerd. Buiten het wandelen zullen er tijdens de actieve pauzes spierversterkende oefeningen worden aangeboden en zal er aandacht zijn voor de lichaamshouding. Verder wordt er gewerkt aan coördinatie, evenwicht en beweeglijkheid. De trainingen worden op een prettige, sociale en veilige manier gegeven. Het Sportief wandelen bij SterkLopen kunnen we ook als “Walking Bootcamp” betitelen door de verschillende oefeningen welke wij onderweg uitvoeren.

De Training
Tijdens de training wordt er geen gebruik gemaakt van extra attributen (gewichten o.i.d.) maar maken we gebruik van alle elementen die we onderweg tegen komen en daarbij uiteraard ons eigen lichaam.
Door zonder gewichten te werken wordt de kans op overbelasting en blessures verkleint en geeft het de vrijheid om vrij te bewegen voor de wandel onderdelen. Het is aan te raden sportkleding dan wel makkelijk en rekbaar zittende kleding te dragen i.v.m. de diverse lichaamsoefeningen die we tijdens de trainingen zullen uitvoeren.

Voor deelname dient u een redelijke basisconditie te hebben. Het wandeltempo ligt namelijk hoger dan bij een rustige wandelpas. Er wordt echter wel rekening gehouden met niveau verschillen.

Door het aanbrengen van differentiatie tijdens de oefeningen wordt iedereen op eigen niveau belast.

Naast de diverse groepstrainingen kunt u bij SterkLopen ook terecht voor personal trainingen en begeleiding in de vorm van coaching en schema’s. Kijk voor meer informatie op www.sterklopen.nl

Details

Waar: Wij trainen in en om de Vlaardingse polder en verzamelen bij sportcentrum Polderpoort te Vlaardingen.

Wanneer: Dinsdagochtend 9:30 uur.
Dinsdagavond 19:15 uur.
Vrijdagochtend 9:30 uur.

U kunt iedere week weer zelf bepalen aan welke training(en) u deelneemt.

Prijs: SterkLopen hanteert geen abonnement, inschrijfkosten of verdere verplichtingen. U betaalt alleen wanneer u deelneemt. Kosten €3,-

Aanbieder: SterkLopen

Contact: Hanno Sterk: Info@SterkLopen / +31629568938

SterkLopen