Walk of Peace

Intensiteit:

Op zaterdag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, wordt in Vlaardingen en Schiedam de aftrap gegeven voor een actieve Vredesweek. Dit gebeurt met de Walk of Peace.

De Walk of Peace start om 10.00 uur in beide steden in het stadshart. In Vlaardingen op het plein voor het gemeentehuis en in Schiedam op het plein voor het theater. In de openingstoespraak staat het thema “Vrede Verbindt, Over Grenzen” centraal en een tekst van landelijk ambassadeur van Vrede Vincent Bijlo inspireert ons.

Na het in ontvangst nemen van een herkenningsteken en een vrolijke warming-up komen we in beweging. Al pratende maken we contact met nieuwe mensen, hernieuwen we kennismakingen met oude contacten en leggen we verbindingen.

Onderweg worden we door sponsoren als Jumbo en Agro Fairtrade verwend met een smakelijke traktatie zoals water, sap, fruit en koek. Hier en daar muziek of zang en een toepasselijk woord. Een mooie wandeling die vanuit de steden overgaat in omringend natuurschoon, en waarin op zeker moment de wandelaars van de twee steden elkaar treffen.

Juist op de grens waar voorheen vaak twisten uitgevochten werden in een handgemeen reiken we elkaar de hand. Letterlijk, door elkaar het herkenningsteken van de andere stad om te doen en samen verder op te lopen naar het eindpunt: Volkstuinderscomplex Vijfsluizen. Hier worden we in de kantine en op het ruime grasveld daarvoor welkom geheten met een lekkere, mooi aangeklede Vrijheidslunch en kunnen we de informatiekramen van velerlei deelnemende organisaties bezoeken.

Daarna start op het veld een gevarieerd programma met kunst, cultuur, samen zingen en andere verbindende activiteiten. Ondersteund door organisaties als Vlaardingen in Beweging, het Rode Kruis, Minters, Stroomopwaarts, Stichting Nationale Gedenkdagen, VluchtelingenWerk, Vele Vlaardingers Eén Huis, Amnesty International, Regenboogsteden Vlaardingen/Schiedam, Platform Ander Vlaardingen, Servicepunt Vrijwilligers Schiedam en KliK Vlaardingen, Stichting Aanzet, Hospice De Margriet, Ipse de Bruggen, Vlaardingen Veerkracht, Stadsgehoorzaal, Kroepoekfabriek, KADE40, tempel, kerken en moskeeën. 

Iedereen kan meelopen, jong en oud. De wandeling is circa 4 à 5 kilometer lang en de lunch is gratis. Een vrijwillige bijdrage bij het weggaan is welkom. Belangrijk op deze dag is dat we in beweging zijn: letterlijk door samen te lopen, dansen, etcetera en figuurlijk door samen op weg te willen zijn naar een samenleving waarin we echt sámen kunnen genieten van Vrijheid en Vrede!      De PAX Ambassades van Vrede hebben voor de Vredesweek die op 21 september start een gezamenlijk programma opgezet met film, debat, kunst, lezingen, scholenwerk en vieringen voor jong en oud. Meer informatie hierover leest u hier voor Vlaardingen en hier voor Schiedam.

Details

Waar: Start op het plein voor het gemeentehuis van Vlaardingen

Wanneer: Zaterdag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, om 10.00 uur

Prijs: gratis, vrijwillige eigen bijdrage is welkom

Aanbieder: PAX Ambassades van Vrede

Contact: Marianne van Herp, herp@planet.nl

PAX Ambassades van Vrede